27.8.2017

Miten / miksi OPKH?

Hei rakas opiskelijakunta!

Hallituksemme syyskokous on enää yhden tuskallisen viikon päässä, joten enää ei tarvitse kauaa odottaa. Tässä postauksessa haluamme hieman valaista hakuprosessia ja kertoa, miksi Ressun opiskelijakunnan hallitukseen kannattaa hakea.

Miten voin hakea hallitukseen?

OPKH:n jäsenet valitaan äänestämällä syyskokouksessa. Itse tuomiohetki on maanantaina 4.9. klo 12.00 koulumme juhlasalissa. Tulkaa ajoissa paikalle jo ruokailutunnin lopussa.. Syyskokous menee oppitunnin päälle, mutta se on täysin hyväksyttävä syy poissaololle. Muistakaa ilmoittaa opettajillenne ajoissa poissaolostanne kohteliaisuuden nimissä.

Kokouksen h-hetki on tietenkin uusien jäsenten ja puheenjohtajiston valinta. Ehdolle saavat astua kaikki Ressun opiskelijat, eikä hakijoiden tarvitse ilmottautua etukäteen. Jos haluat asettua ehdolle, mutta et esimerkiksi sairastumisen takia pääse paikalle, ole yhteyksissä varapuheenjohtajaamme Saara Törmään (yhteystiedot löytyvät täältä blogista).

Hallitukseen valitaan 20 opiskelijaa: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, 6+1 ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa, 5+1 toisen vuosikurssin opiskelijaa ja 5 abiturienttia. Ykkösistä ja kakkosista valitaan varajäsenet, joiden rooli hallituksessa on lähes sama kuin vakituisilla jäsenillä.

Syyskokouksessa saavat äänestää kaikki paikalla olevat Ressun opiskelijat. Hallitukseen pääsevät ne, jotka saavat eniten ääniä. Hakijoille tiedoksi: itseään saa äänestää ;)

Miksi hakisin hallitukseen?

Ressussa opiskelijakunnan hallitus on aivan toista maata kuin yläasteen oppilaskuntien hallitukset. Meillä tehdään niitä oikeita töitä ja meillä on oikeasti valtaa vaikuttaa asioihin. Suurin osa hallituksen työstä tapahtuu opiskelijakunnan huomaamattomissa. Se, mikä ei aina välttämättä näy ulospäin, on se kuinka hauskaa hallituksella voi keskenään olla. Joka kevät ja syksy joukko hallituslaisia lähtee Lukiolaisten Liiton Water-opiskelijakuntakoulutuustapahtumaan, jossa vietetään viikonloppu yhdessä. OPKH pitää myös erinäisiä ryhmäytymistapahtumia keskenään, ja aikaa muiden hallituslaisten kanssa tulee vietettyä kokouksissa ja tapahtumia järjestäessä paljon.

Ei kuitenkaan hupia ilman työtä. OPKH myös oikeasti tekee hommia, mutta niitä ei välttämättä voi kutsua työksi hauskan ja rennon porukan ansiosta. Make no mistake, OPKH tulee viemään aikaa niin oppitunneilta kuin koulunjälkeisiltäkin tunneilta. Mutta se taika tässä on, että pääsee oppimaan paljon ja kaikkea. Tapahtumien järjestäminen, esiintyminen, organisointi, erilaiset tekniikkatehtävät, virallisemmat sosiaaliset taidot, jalo tuolien kantamisen taito, kondomien heittely ympäri koulua, mm. nämä kaikki tulevat tutuksi ja läpikäytyä hallituslaisena. Opiskelijakunnan hallitus on usein ensimmäinen kosketus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, täältä saa sen kuuluisan tekemisen meinigin päälle.

Joten

jos nyt tuntuu siltä, että OPKH voisi tuntua hyvältä vaihtoehdolta, niin ei muuta kuin rohkeasti ensi maanantaina astumaan ehdolle ja kokeilemaan onneaan vaaleissa. Lycka till jokaiselle hakijalle, syyskokouksessa nähdään!



With <3 
Janina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti