13.12.2016

Joulukalenterin 12. luukku

Hejssan alla!

Joulufiilikseen pääsemiseen varma keino on ympäröidä itsensä joulukoristeilla ja -valoilla, mutta paremmantuoksuinen tapa on esimerkiksi piparien leipominen. Osalle pakastealtaiden valmistaikinat ovat muodostuneet tutuiksi ystäviksi piparitaikinahimon iskiessä, eikä jotkut ole välttämättä koskaan itse väkertänyt taikinaa alusta loppuun. Kahdennessatoista luukussa haluamme tuoda eteenne toimivaksi todistetun Kinuskikissan piparkakkutaikinaohjeen! Tässä jokaiselle tekemistä, jos ei nyt keskelle viikkoa, niin vaikka sitten viikonlopulle!

http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/sesonkiherkut/joulu/itse-tehdyt-piparit.aspx

Ainekset 1350g:n taikinaan:

200g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
2 munaa
1 l vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta tai 2 tl ruokasoodaa
1 rkl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl jauheettua inkivääriä (tai inkiväärijauhetta, helpompaa *vinks*)
2 tl neilikkajauhetta
2 tl pomeranssijauhetta

200 astetta/ 5 min

Taikinan tekeminen:
  1. Yhdistä sokeri ja huoneenlämpöinen rasva
  2. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja lisää sokerin ja rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi
  3. Lisää seokseen munat
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään
  5. Lisää jauhoseos pienissä erissä ensin sekoittaen puulastalla ja lopuksi kädellä
  6. Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri elmukelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään
Seuraavana päivänä voit siis tyhjentää keittiön tasosi ja kaivaa esiin essusi, piparimuottisi, kaulimesi sekä jauhopurkkisi, ja tehdä taikinastasi suussa sulavia piparkakkuja! Alhaalla vielä ideoita piparien mahdolliseen koristeluun. Iloisia leipomisia rakkaat ressut <3

//

A sure way to get yourself into a Chirstmas mood is to surround yourself with Christmas lights and decorations, but another certain way is to bake cookies. For you, friends of gingerbread cookies, the prepeared-in-advance dough packets in supermarket freezers must be familiar, but we fear that you may have never prepared cookie cough by yourself. In the 12th hatch of our Christmas calendar we want to present to you the Kinuskikissa (fudge cat?) recipe for gingerbread cookies! This is a low-risk high-yield and fun activity for everyone; if not for this week then at least for the weekend.

Ingredients for 1350g of dough:

200g room temperature butter/margarine
2 1/2 dl sugar
1 1/2 dl syrup
2 eggs
1 l flour
4 teaspoons of baking powder or 2 teaspoons of baking soda
1 table spoon of cardamom
2 tea spoons of cinnamon
2 tea spoons of ground ginger (or ginger powder, easier *hint hint*)
2 teaspoons of clove powder
2 teaspoons of bitter orange powder

200 degrees/ 5 min

Making the dough:
  1. Mix the sugar and the grease at room temperature.
  2. Heat the syrup up to its boiling point, add it to the sugar&grease mix. Mix until smooth and settled.
  3. Add the eggs.
  4. Mix all the dry ingredients with each other
  5. Add the powder mixture in small portions first while mixing with a wooden spatula and eventually with your hands.
  6. Make a flat mound out of the dough and wrap it in plastic film. Let the dough harden up in the freezer for a day or so.

On the following day you can clean up your kitchen in order to have a workspace, bring out your apron, cookie moulds, rolling pin and flour bags, and get to making mouthwatering gingerbread cookies out of your dough. You can find ideas on how to decorate your biscuits down below! Happy baking beloved Ressus <3

http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2013/12/perinteiset-joulupiparit.html

http://tiikeritaikina.blogspot.fi/2014/12/piparkakkutalo.html

http://www.delish.com/holiday-recipes/christmas/g2177/easy-christmas-cookies/
Samaistukaamme vuoden 2013 joulukalenteriimme.
We shall identify to our 2013's Christmas calendar.


Blogitiimi/Blogteam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti